När dammet lagt sig 

Post image

Nya arbetssätt

Hur snabbt kan en kalender tömmas? En fullbokad vår och försommar står nu nästan blank och i kölvattnet av inställda VeTA-dagar ändrades arbetsuppgifter till avbokningar istället för sista förberedelserna inför vårt 40 års jubileum.

Antiklimax, besvikelsen att inte få dela med oss av allt det vi på VeTA-bolaget planerat sedan våren 2019 börjar nu lägga sig. Samtidigt stänger hela världen ner, oron för coronavirusets framfart, att nära och kära ska drabbas upptar stor del av dygnet.

Fysiska möten byts mot digitala möten och vi upptäcker att det faktiskt fungerar bra, till och med utmärkt och mer effektivt. I dessa tider prövas ny teknik på ett helt annat sätt och som sannolikt  kommer ändra vårt sätt att mötas även efter corona pandemin.

Ljuset i tunneln

Dammolnet börjar skingra sig något, situationen kräver nytänkande med planering inför framtidens kursverksamhet och VeTA- dagarna 2021. För det kommer en tid efter corona, en tid där kompetensutveckling inom vår bransch blir viktigare än någonsin och där VeTA-bolaget har en viktig roll. 

En ljusglimt i vår tillvaro har varit att läsa era kursutvärderingar på de kurser som genomfördes i början av året med genomgående toppbetyg. Tack, det ger oss viktig bekräftelse att det vi gör är bra, håller hög kvalité och samtidigt ger oss energi att bli ännu bättre.

Med över 40 års erfarenhet av att skapa kurser, praktiska och teoretiska, för alla yrkeskategorier utgör vi grundstommen i fortbildning inom svensk djursjukvård. VeTA-bolagets föreläsare är handplockade och utan dem skulle våra kurser inte hålla samma kvalité. Svensk etik, djurskyddslag, antibiotika- och hygienriktlinjer står högt upp på vår kravlista även om vi också anlitar föreläsare från andra länder.

Vårt egna förändringsarbete

Under förra året påbörjades en omfattande digitaliseringsprocess på VeTA-bolagets kansli. Ett av resultatet är den nya hemsidan. Fler av våra utbildningar kommer bli webbaserade. Kolla in Zlatan Bajrics kommande föreläsningar om digitalisering, ett första smakprov på hur det kan komma se ut framöver.

När dammet efter corona pandemin lagt sig kvarstår fortfarande bristen på veterinärer och djursjukskötare. Det kommer en ny upplaga av djurslagsspecialisering/steg 1 för veterinärer och Jordbruksverkets nya föreskrifter 2023 kan innebära förändringar i vårt arbetssätt. 

VeTA-bolagets kurser för veterinärer är nästan alltid av SVF godkända för specialistutbildningen och vi planerar för certifieringar inom fler områden än hygien, med fokus på djursjukskötarna. Håll utkik för nyheter på hemsidan.

Vi kan allt du behöver VeTA

Anette Graf

Dela inlägg

vetabolaget logo

Vi erbjuder kurser till dig inom djursjukvården så att du ska få den kompetens du behöver för att utföra ditt arbete på bästa sätt. Vårt mål är att du som personal får möjlighet att vidareutveckla din kompetens och tillgodogöra dig ny kunskap. Flera av våra kurser är godkända av Jordbruksverket och Sveriges Veterinärförbund!

Industrigatan 1C, 734 30 Hallstahammar

info@vetabolaget.se

© 2020 Veta Bolaget AB. All rights reserved.