Vetaföreningens stipendie till minne av Lars Ericksson

Som medlem i Vetaföreningen så har dina medarbetare möjlighet att söka stipendier via Lars Erickssons minnesfond, en fond som instiftades till minne av en av Vetabolagets sanna eldsjälar.

Atom icon

Ansök senast 31 mars eller 30 september

Stipendium från Lars Erickssons fond

Lars Ericksson, ordförande i Utbildningskommittén* under åren 1988 – 2005, var en man som brann för kompetenshöjning och att skapa bra vidareutbildnings-möjligheter för veterinärer och djursjukpersonal i Sverige. Speciellt ivrade han för att dåtidens djursjukvårdare  (djursjukskötare och djurvårdare) skulle få en bra yrkesutbildning och en stabil grund att stå på.

Redan under 80-talet arbetade han målmedvetet för att höja djursjukvårdaryrkets status. Han insåg tidigt behovet av duktiga och kompetenta djursjukvårdare- ett fungerande teamarbete.

Distansutbildningen och ett flertal påbyggnadskurser inom olika ämnesområden blev resultatet av hans målmedvetna arbete. 

Lars Ericksson var en av påtryckarna och lobbyisterna vars arbete ledde fram till den statliga utredning som bland annat resulterade i behörighetslagen och legitimationen av djursjukskötare.

Under Lars tid som ordförande, ökade antalet kurser per år från 3-4 stycken till ca 30 stycken. Varje år genomfördes minst en stor kongress någonstans i Sverige och som idag samlats till en årlig branschkongress, VeTA-dagarna. Lars såg till att Utbildningskommittén bolagiserades när verksamheten utvidgades och momsreglerna ändrades. 

Lars var chefskirurg med kompetens för ögonlysning på Regiondjursjukhuset Bagarmossen under många år och med ett stort engagemang i SSVO.

*Utbildningskommttén, låg till grund för bildandet av VeTA-bolaget och var en del av Svenska Djursjukhusföreningen (senare Svensk Djursjukvård) innan VeTA-föreningen bildades och tog över ägandet av bolaget.

Ansök om stipendiet
Lars Göran Ericksson (1946-2005)

Lars Göran Ericksson (1946-2005)

vetabolaget logo

Vi erbjuder kurser till dig inom djursjukvården så att du ska få den kompetens du behöver för att utföra ditt arbete på bästa sätt. Vårt mål är att du som personal får möjlighet att vidareutveckla din kompetens och tillgodogöra dig ny kunskap. Flera av våra kurser är godkända av Jordbruksverket och Sveriges Veterinärförbund!

Industrigatan 1C, 734 30 Hallstahammar

info@vetabolaget.se

© 2020 Veta Bolaget AB. All rights reserved.