Vetabolagets sommarbrev 2020

Post image

Sitter på nya jobbet som VD på Vetabolaget, en fantastisk känsla. Anledningen till att jag sökte tjänsten var att få jobba nära djurbranschen, sen brinner jag för utbildning och här kunde jag kombinera båda mina intressen. Det bästa med att jobba med utbildning är att få se människor utvecklas, man ser att det glimmar till i ögonen och att man ivrigt vill prova det man lärt sig. Denna känsla sprider sig runtom de personer som utvecklas och lär sig nya saker, det ger inspiration till alla och man höjer motivationen och kvalitetén som utförs. Det som är så bra med Vetabolaget är att vi “ägs” av medlemmarna, därför kan man som medlem vara med och tycka till om vilka kurser som ska anordnas och har stora chanser att påverka åt vilket håll vi ska jobba mot. 

Min historik

Jag är uppvuxen på en bondgård utanför Kolbäck och min farfar var hästhandlare, därav mitt intresse för hästar och djur. Slutet av åttiotalet  jobbade jag på Hästsjukhuset i Strömsholm, det var en lärorik period, då jag jobbade ihop med Anders Norén, Lennart Rådberg och Gunnar Wallgren. Jag är utbildad ridlärare, naturbrukslärare och har jobbat på Ridskolan Strömsholm som lärare i hästkunskap och pedagogik. Därefter anställdes jag som rektor och startade upp Realgymnasiet i Västerås, med naturbruksprogrammet. Jag genomförde den statliga rektorsutbildningen och fortsatte jobba som rektor både privat- och kommunal regi från förskoleklass till gymnasienivå på olika skolor och nu sitter jag här.

Mina förväntningar

Jag hoppas på att vi ska bli fler medlemmar och ser gärna att vi har nära samarbete med er. Vad kan vi ge er? Vad har ni behov av? Jag har sett i Naturvetarnas enkät att branschen har svårt att rekrytera både veterinärer och djursjukskötare samt att den psykiska ohälsan är väldigt hög. Vi behöver hjälpas åt stora som små, alla är vi lika värda. Vi behöver se djuret som det centrala, hur kan vi på bästa sätt jobba för att djuren och våra medarbetare ska mår bra?!

Era förväntningar

Vad tänker ni? Vilka behov har ni? Vi kan skräddarsy kurser för er och vi tänker även erbjuda arbetsmiljökurser. Det kan vara kurser som ex. teambuildning, personlig utveckling, att genomföra svåra samtal och konflikthantering eller något annat ni har behov av. Jag har stort nätverk och kan få tag på bra föreläsare och stöd inom området. jag kommer gärna ut till er arbetsplats så kan vi diskutera behov och upplägg.

Just nu 

Jobbar vi med att digitalisera Vetabolaget och vi lär oss att livestreama kurser. Det vi märker är att kurserna som körs “live” är väldigt uppskattade. Det är tidseffektivt, lättåtkomligt och mer ekonomiskt. Men allt går inte att livestreama, så till hösten planerar vi in kurser som vanligt och hoppas på att ni anmäler er. Håll koll på hemsidan och våra sociala medier.

Kurser i höst

Passa på, det finns några platser kvar…

 • 1/7 Exotic-utfodring och utfodringsrelaterade sjukdomar – Livestreaming
 • 10-12/9 Röntgendiagnostik för smådjurspraktiker
 • 14/9 GKLH Häst – Livestreaming
 • 6-7/10 Diagnostik och behandling av sår, hund och katt grund
 • 30/9-1/10 Systematisk EKG, diagnostik och behandling
 • 10-11/10 Ultraljud smådjur, grundläggande buk
 • 13-14/10 Sjukdomslära  steg 2 – Livestreaming
 • 12-13/11 Diagnostik och behandling av hälta, hund och katt, del 1.
 • 18-19/11 Ortopedi för djursjukskötare och djurvårdare
 • 18-19/11 Hjärt- och luftvägssjukdomar, fokus på akuta tillstånd
 • 26-27/11 Ultraljud smådjur, fördjupning
 • 3-4/12 Ligament- och senrekonstruktion
 • 7-8/12 Endokrina sjukdomar, hund och katt del 1
 • 9-10/12 Anestesiologi fortsättning hund och katt, för DSS

Akut bukkirurgi är fulltecknad.

Kontorets öppettider i sommar

v. 28-29 Kontoret Må-to 0220-291 30

Kicki Gustafsson-Berger Fredag 0220-290 95

v. 30-31 Kicki Gustafsson-Berger Må-fred 0220-290 95

Väl mött!

Annica Avelin

Annica Avelin

Annica Avelin

Dela inlägg

vetabolaget logo

Vi erbjuder kurser till dig inom djursjukvården så att du ska få den kompetens du behöver för att utföra ditt arbete på bästa sätt. Vårt mål är att du som personal får möjlighet att vidareutveckla din kompetens och tillgodogöra dig ny kunskap. Flera av våra kurser är godkända av Jordbruksverket och Sveriges Veterinärförbund!

Industrigatan 1C, 734 30 Hallstahammar

info@vetabolaget.se

© 2020 Veta Bolaget AB. All rights reserved.