Virbac – En innovatör inom veterinärmedicin och foder

Post image
Virbac – Shaping the future of animal health

Virbac är en världsledande innovatör på djurmedicin- och djurfoderområdet med en lång historia inom veterinärmedicin. Den franska veterinären Pierre-Richard Dick grundade Virbac med målet att hjälpa veterinärer, bönder och djurägare i kampen mot djursjukdomar. Hans mål var att förbättra och forma framtidens djurhälsa.

Idag har Virbac en lång rad patent inom djurmedicin som till exempel dermatologiska schampon, medel för medicinsk kastrering och foder för livets alla stadier. Med forskning och utveckling på fem kontinenter och en utarbetad innovationsprocess stannar Virbac aldrig upp. Processen är baserad på tekniska framsteg och Virbac har skapat ett ekosystem som går hela vägen från grundforskning till tillämpad forskning och utveckling.

Foder och näring för köttätare

VETERINARY HPM™ från Virbac är en innovativ serie hund- och kattfoder som är utformade för att tillgodose deras näringsbehov på ett så naturligt sätt som möjligt. Alla VETERINARY HPM™-foder är utformade för att djuren ska få ett anpassat närings- och energiintag där andelen kolhydrater begränsats till förmån för proteiner. 

Med sin unika näringssammansättning, baserad på upp till 90 procent animaliskt protein, tillgodoser VETERINARY HPM™ katters och hundars näringsbehov. VETERINARY HPM™ hjälper till att skydda hundar och katter mot de vanligaste hälsoproblemen som fetma och födoämnesallergier. Foderserien innehåller också ett särskilt urval av funktionella ingredienser som hjälper till att hålla djuren friska och i god form.

Hållbarhet med fokus på omsorg om djur, människor och miljö.

Varje VETERINARY HPM™-produkt har unika hälsofördelar som genom forskning anpassats för djurets ålder, storlek, kön, livsstil och speciella behov. VETERINARY HPM™ utvecklades under tre år med 50 000 testdagar i hemmiljö tillsammans med djurägarna. Tack vare kombinationen av låg kolhydrathalt och hög proteinhalt, tillsammans med det urvalet av funktionella ingredienser, tillgodoser VETERINARY HPM™ djurens fysiologiska behov. Bland hälsofördelarna finns kroppsviktsreglering, friskare leder och muskler, bevarad njurfunktion, stärkt immunförsvar, tandstenkontroll samt låg allergenformulering.

Vårt fokus på djurs hälsa och naturliga behov har hjälpt oss skapa ett unikt foder som uppskattas av såväl djur som ägare med dokumenterad framgång.

En hållbar framtid för alla

Hållbarhetsarbetet har blivit till en ledstjärna för Virbac som genomsyrar hela verksamheten. Ett hållbarhetsarbete som förenar ekonomisk tillväxt med omsorg om djur, människor och miljö. Vi på Virbac arbetar hela tiden med att hitta den bästa balansen mellan dessa dimensioner för att ge djur en frisk och hälsosam framtid.

Anette Graf

Anette Graf

Dela inlägg

vetabolaget logo

Vi erbjuder kurser till dig inom djursjukvården så att du ska få den kompetens du behöver för att utföra ditt arbete på bästa sätt. Vårt mål är att du som personal får möjlighet att vidareutveckla din kompetens och tillgodogöra dig ny kunskap. Flera av våra kurser är godkända av Jordbruksverket och Sveriges Veterinärförbund!

Industrigatan 1C, 734 30 Hallstahammar

info@vetabolaget.se

© 2020 Veta Bolaget AB. All rights reserved.