Boka en biljett till årets VeTA-dagarna på Scandic Infra City, Upplands Väsby.
Succéen är tillbaka, vår återkommande tradition VeTa-dagarna är tillbaka för ännu ett år.
Nedräkningen har börjat, missa inte branschens största event.
Föredragstorget är tillbaka, där du väljer de föreläsningar och kan mixa och matcha.
SISTA ANMÄLNINGSDAG 23 FEBRUARI
I år finns det fem olika 2-dagars kurser att välja mellan. Du kan läsa mer om dessa nedan.
Begränsat antal platser, efterfrågan är hög så vänta inte för länge med att boka den kurs du är intresserad av.
Pris per person: 9 900 kr exkl. moms
I kursen ingår även:
LÖRDAG: fika, lunch samt bankett med 2 – rätters middag med dryck.
(Vid bokning före 7 januari är du garanterad plats till banketten)
SÖNDAG fika och lunch.
MÅLGRUPP
Veterinärer
NIVÅ
Blivande specialist steg 1
INNEHÅLL
Vill du som veterinär känna dig tryggare och mer självsäker i sår- och mjukdelskirurgi, då är du välkommen till vår kurs. Kursen är utformad och handleds av erfarna kirurger, Gustaf Svensson och Maria Dimopoulou. Vi håller dig uppdaterad med de senaste metoderna inom området, på kursen går vi igenom olika avancerade kirurgiska tekniker, sårhantering, smärtkontroll och olika komplikationer.
Vi tror på att lära genom att göra. Under kursen kommer du delta i enklare praktiska övningar, diskussioner och fallbeskrivningar för att förvärva hands-on färdigheter och självförtroende som kirurg.
Axplock av kursens innehåll:
FÖRELÄSARE
Gustav Svensson
Leg. Veterinär. Specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. Steg II specialist Kirurgi. Kirurg vid Blå Stjärnans Djursjukhus. Kirurgikonsult.
Maria Dimopulus
Veterinär, Diplomate ECVS Specialist i kirurgi hund och katt. Universitetsdjursjukhuset, SLU, Uppsala
MÅLGRUPP
Djurvårdare nivå 3 samt djursjukskötare
NIVÅ
Grundläggande
INNEHÅLL
En kurs för dig som vill börja använda eller vill känna större trygghet under anestesi med ventilator i dagliga arbetet.
Fallbeskrivningar med praktiska övningar.
FÖRELÄSARE
Desirée Ferrari
Veterinärspecialist i hundens och kattens sjukdomar, ECVAA resident (European College of veterinary anesthesia and analgesia). Veterinärexamen år 2002. Arbetar på UDS med inriktning på anestesi och behandling av smärta.
Marie Ivarsson
Leg. djursjukskötare, NCert in Anaesthesia, NAdvCert in Anaesthesia, VTS Anesthesia and Analgesia.
Lena Roséngren
VNS (Veterinary Nurse Specialist) Anesthesia &
Analgesia
MÅLGRUPP
Fysioterapeuter, erfarna djursjukskötare och veterinärer med intresse för rehabilitering
NIVÅ
Avancerad
INNEHÅLL
Ortopedisk rehabilitering
Balansen mellan att gasa och bromsa:
En kurs i evidensbaserad ortopedisk rehabilitering. Hur vävnadsläkning kan stimuleras och hur vi anpassar rehabträningsprinciper till smådjur vid olika slags skador.
FÖRELÄSARE
Ann Essner
Sjukgymnast Specialist i fysioterapi inom veterinärmedicin, PhD, klinisk forskare, Evidensia Djurkliniken Gefle, Uppsala Universitet.
Sandy Anderson
Leg. Sjukgymnast, med godkännande inom djurens hälso- och sjukvård. Masters of Science, Physical Therapy, 2001, Regis University, Denver, CO, USA, och Bachelor of Arts, Psychology, UC Riverside, CA. Har jobbat på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg sedan April 2009.
Linnea Norberg
Leg. Fysioterapeut, Blå Stjärnans Djursjukhus, Göteborg. MSc Veterinary Physiotherapy, University of Liverpool.
MÅLGRUPP
Teamet, veterinärer och djursjukskötare
NIVÅ
Blivande specialist steg 1
INNEHÅLL
Är du veterinär eller djursjukskötare och vill hålla dig i framkant av utvecklingen inom hästvård? Missa då inte chansen att delta i vår specialkurs i sårvård, där vi introducerar den revolutionerande tekniken ”Tension Tile System” för effektivare sårläkning hos hästar.
Kursen hålls av de internationellt erkända experterna Dr. Dylan Gorvy och Dr. Francesco Comino, som kommer att dela med sig av sina djupgående kunskaper och erfarenheter. Dessa välmeriterade föreläsare kommer att ge dig insikter och praktiska verktyg för att förbättra din kliniska praxis.
Under två intensiva och lärorika dagar får du:
Förutom att fördjupa dina kunskaper får du också möjlighet att utbyta erfarenheter och knyta värdefulla kontakter med kollegor från hela landet.
Språk engelska/svenska
FÖRELÄSARE
Dylan Gorvy
Veterinär BSc, BVSc, PhD, CertES(Soft Tissue), DipECVS European Specialist in Equine Surgery.
Fransesco Cormino
Veterinär, DVM , Resident in Equine Surgery, SLU University Animal
Hospital (UDS), Uppsala, Sweden.
Francesco graduated from the University of Turin (Italy) in 2015 and subsequently completed a 12-month internship at Mälaren Equine Hospital (Sweden). Following the internship Francesco spent 5 years working as a private practitioner in Italy and then returned to Sweden in 2021 to start a Residency in Equine
Surgery at the UDS Equine Hospital
MÅLGRUPP
Denna workshop vänder sig till alla som jobbar inom djursjukvården
INNEHÅLL
Spara tid och frigör utrymme för det viktigaste – få snabbare och enklare administration med din assistent!
Verktyget blir en värdefull assistent för att förbättra effektiviteten, spara tid och stödja både patientvård och klinikverksamhet.
FÖRELÄSARE
Rickard Eriksson
Kursledare och medgrundare till Nischad Utbildning
MÅLGRUPP
Denna workshop vänder sig till alla som jobbar inom djursjukvården; oavsett om du är kliniker, administratör, chef, HR, styrelsemedlem m.m. Ju fler som hittar sin sanna kraft och balans desto större genomslag för hela verksamheten.
INNEHÅLL
Känner du att arbetsdagarna ofta tar mer än de ger? Att dina egna behov hamnar i bakgrunden? Den här workshopen erbjuder en möjlighet att stanna upp och reflektera över hur du kan hitta en ny balans – både i jobbet och privat.
Här får du med dig konkreta verktyg för att bryta invanda mönster av stress och press, och istället skapa en vardag som ger utrymme för inspiration, balans och glädje. Vi utforskar tillsammans hur små förändringar kan leda till en djupgående positiv utveckling, och hur du kan vända utmaningar till möjligheter.
Målet är att du ska kunna känna ett ökat välbefinnande både i och utanför arbetslivet, och på så sätt stärka din yrkesglädje, självkänsla och långsiktiga hälsa. Workshopen syftar till att ge dig förutsättningar för att skapa en hållbar vardag där du känner att du kan vara ditt bästa jag, utan att riskera utbrändhet.
Välkommen till en möjlighet att stanna upp och investera i ditt välmående!
FÖRELÄSARE
Anna Straube
Leg. Veterinär, specialist och tidigare klinikchef. Essence Resources Coaching & Consulting
Nyhet för i år är ”Föredragstorget”, en unik möjlighet för all personal inom djursjukvård att uppdatera sig om de senaste rönen inom sina områden, dela erfarenheter och nätverka med branschkollegor. Välj själv vilka föredrag du önskar delta i. Vi kommer att erbjuda tre olika teman: BRAKYCEFAL, HÄSTVÄLFÄRD och LEDARSKAP I FÖRÄNDRING. Läs mer under Föredragstorget. Önskar du delta vid banketten och utdelning av Guldugglan, så finns den möjligheten att boka en plats nedan. Vetadagarna erbjuder en bred uppsättning av föreläsningar och diskussioner som syftar till att främja kunskapsutbyte och främja branschens utveckling.
Givetvis har vi kvar våra populära 2 dagars kurser. Till dig som väljer 2 – dagars kurs ingår banketten på lördag kväll som består av en 3 rätters middag med dryck och där du närvarar vid utdelning av Guldugglan. Garanterad biljett till bankett vid bokning före 31 december.
Som vanligt kan du som deltagare vinna fina priser när du deltar i tipspromenad som vi genomför tillsammans med utställarna. Glöm inte att rösta på ”Bästa monter”. Vill du gå en annan kurs som riktar sig mot en annan yrkeskategori än din egen? Inga problem – du kan anmäla dig till valfritt program, se nedan.
Vi hoppas att dessa dagar kommer att inspirera och motivera er att fortsätta arbeta för det bästa för våra fyrbenta vänner.
Har du ingen möjlighet att delta under dagen? Kom till Banketten kl 19.30 och mingla med branschkollegor och se Guldugglan delas ut.
Pris per person: 950 kr exkl moms
I priset ingår 3 rätters meny inkl dryckespaket
Målgrupp: Veterinärer och DSS
Lördag 08:30 – 12:00
Smärtuttryck och smärtproblematik – katt
Föreläsare
Cecilia Tegner & Desirée Ferrari
Lördag 13:00 – 16:30
Akutvård IVA– katt
Föreläsare
Marit Gorvy
Söndag 08.30-14.30
Föreläsare
Emil Olsén
Målgrupp: Chefer och ledare
Lördag 08:30 – 12:00
Lördag 13:00 – 16:30
Söndag 08:30- 14:30
Föreläsare
Rickard Eriksson
Målgrupp: NB-lärare – Djurvårdare 1-3
Delta i två intensiva utbildningsdagar som fördjupar dina kunskaper inom topografisk anatomi och röntgen, samt ger dig insikt i de senaste behandlingsmetoderna för vanliga sjukdomar hos hund och katt. Lär dig ta och tolka röntgenbilder, förstå strålsäkerhet, och diskutera risker, fördelar och prognoser för olika behandlingar i en snabbt utvecklande medicinsk värld
Lördag 08:30 – 16:30: Anatomi och röntgen
Föreläsare: Leg. Vet Charles Ley SLU och Leg.vet Emma Falk SLU
Innehåll under dagen;
Topografisk anatomi, vetenskapliga termer
Rtg projektioner; bildtagning, avläsning och tekniska kvalitéer
Strålsäkerhet samt det nya inom GY-25.
Söndag 08:30 – 14:30: Sjukdomslära, hund och katt
Föreläsare: Leg.vet Hanna Tolge
Innehåll under dagen;
Orsaker, åtgärder och diagnostiska hjälpmedel
Behandlingsmetoder; nytta, risker och prognoser
Lördag 08:30 – 16:30: ID märkning – smådjur
Föreläsare: Leg. Vet Anna Gyllenhammar
Söndag 08:30 – 14:30: Uppdatering hygienombud
Föredragstorget är tillbaka i år igen. Läs mer om de olika föreläsningarna och boka nedan.
Önskar du delta på banketten, där Guldugglor delas ut? Anmälan till banketten öppnar 7 januari och länk till anmälan lägg upp här.
Pris för bankett är 995 kr per person exkl moms och då ingår 2 rätter inkl dryck.
Vetadagarna kommer i år att hållas vid Scandic Infracity 22 – 23 mars i Upplands-Väsby. Kongressen arrangeras av Vetabolaget som är helägt av branschorganisationen Vetaföreningen. Vårt mål är att ordna en alltigenom givande kongress med högklassiga och intressanta föreläsningar som riktar sig till all personal inom djursjukvården. Vi fortsätter även i år med Föredragstorget där deltagarna kan själv välja vilka föredrag man önskar lyssna delta i. Läs mer ovan.
Här kan du också hämta hela inbjudan som PDF (om du vill skriva ut och spara)
Det finns tre 2-dagars kurser att välja mellan. Du kan läsa mer om dessa nedan. I kurs priset ingår lunch och fika bägge dagarna samt bankett lördag kväll.
MÅLGRUPP
Veterinärer och Leg DSS med narkosvana.
INNEHÅLL
Kursen ger dig fördjupade kunskaper och färdigheter inom anestesi och användning av ventilatorer och övervakning på hund och katt. Kursen är framtagen och handleds av specialister inom anestesi och intensivvård för smådjur, Andreas Haga och Andreas Lervik från Norge. Du kommer att ha tillgång till deras breda kunskap och praktiska erfarenhet.
Hands-on träning: Kursen inkluderar praktiska övningar där du får möjlighet att använda ventilatorer och övervakningsutrustning i verkliga scenarier.
Kursen täcker allt från de grundläggande principerna för anestesi till avancerad användning av ventilatorer och övervakningssystem. Efter avslutad kurs kommer du vara väl rustad för att möta utmaningar i operationssalen och känna dig tryggare i ditt dagliga arbete.
Vetadagarna är en unik möjlighet att träffa kollegor, vänner och bekanta från hela landet. Du kommer också att ha möjlighet att bygga relationer med andra narkosintresserade och kunniga inom området, vilket kan vara värdefullt för framtida samarbeten och utbyte av erfarenheter
FULLBOKAD, möjlighet till väntelista. Mejla info@vetabolaget.se och ange namn, mobil samt mejladress.
Pris per person: 7 500 kr exkl moms
I kursen ingår:
LÖRDAG: fika, lunch samt bankett med 3 – rätters middag.
(Garanterad biljett till bankett vid bokning före 31 december) SÖNDAG fika och lunch.
Steg 1 ansökning godkänd
FÖRELÄSARE
Andreas Haga
PhD, Dipl. ECVAA, Professor i anestesi.
Seksjon for anestesi og radiologi.
NMBU Veterinærhøgskolen, Oslo. Norge.
Andreas Lervik
PhD, Dipl. ECVAA, Specialist steg I Fagveterinær Evidensia Norge
MÅLGRUPP
Veterinärer, rehabintresserade DSS och djurvårdare
INNEHÅLL
Kursen är för dig som är intresserad på området rehabilitering.
Du som deltagare får kunskaper om vävnadslära, läkningsprocesser och smärtfysiologi. Vi kommer även gå igenom de vanligaste läkemedlen som används för att behandla smärta samt risker med att behandla smärta. Vi kommer att gå igenom rehabiliteringsordning och teamwork, vilka funktionsbortfall som behandlas och vilka metoder som används inom rehabilitering. Fokus kommer att läggas på behandlingar som rörlighetsuttag och massage, samt viktiga faktorer vid första kontakt och hemgång för rehab patienter.
Målet med utbildningen är att du skall få en kunskap i området rehabilitering samt kunna svara på vanligt förekommande frågor från djurägare.
Med reservation för ändringar
Pris per person: 7 500 kr exkl moms
I kursen ingår:
LÖRDAG: fika, lunch samt bankett med 3 – rätters middag. (Garanterad biljett till bankett vid bokning före 31 december) SÖNDAG fika och lunch.
FÖRELÄSARE
Anna Bergh
Leg. Veterinär
Veterinär, PhD, diplomate ECVSMR,
godkänd sjukgymnast för djur, universitetslektor
med fokus på veterinärmedicinsk rehabilitering vid institutionen för kliniska vetenskaper, SLU.
Sandra Hederstedt
Leg fysioterapeut, godkänd veterinärmedicinsk fysioterapeut
2018 tog Sandra masterexamen inom veterinärmedicinsk fysioterapi via University of Liverpool. Utbildningen ledde till en publicerad artikel där effekter av motståndslöpning med fallskärm hos hundar undersöktes samt ett godkännande av Jordbruksverket för arbete inom djurens hälso- och sjukvård. Sandra arbetar framför allt med rehabilitering av hundar och katter.
Tidigare anställningar är Evidensia Djurkliniken Gefle och AniCura Falu Djursjukhus, för tillfället utgår Sandra från Gotland där hon driver sitt egna företag Move it Fysioterapi.
Carl Ekstrand
Leg. Veterinär och docent.
Carl Ekstrand arbetar idag som
Universitetslektor i klinisk veterinärmedicinsk farmakologi. Hans forskning är fokuserad på att genom både experimentella och kliniska studier hitta den bästa lämpliga dosen av ett läkemedel för en effektiv behandling med minsta möjliga biverkningsrisk.
MÅLGRUPP
Veterinärer
INNEHÅLL
Det här är kursen för dig som önskar en lite bredare uppdatering inom medicin. Fokus för kursen kommer att ligga på undersökning och behandling av patienter som har drabbats av potentiella nefrologiska, kardiovaskulära eller neurologiska sjukdomsprocesser. Tips & tricks kring handläggning av patienter, nyheter kring diagnostik- och behandlingsprinciper inom ämnesområdena så väl som gemensamma beröringspunkter mellan ämnesområdena kommer att avhandlas under kursdagarna. Kursen är framtagen av veterinärmedicinska specialister inom neurologi (Cecilia Rohdin ), internmedicin (Lena Pelander) och kardiologi (Ingrid Ljungvall).
Kursen innehåller föreläsningar och fallpresentationer.
Pris per person: 7 500 kr exkl moms
I kursen ingår:
LÖRDAG: fika, lunch samt bankett med 3 – rätters middag. (Garanterad biljett till bankett vid bokning före 31 december)
SÖNDAG fika och lunch.
Steg 1 ansökan godkänd
FÖRELÄSARE
Ingrid Ljungvall
Leg.Veterinär
VMD, Docent (kadiologi), Diplomate ECVIM-CA (Cardiology), SVS steg II specialist i kardiologi. Universitetslektor internmedicin sällskapsdjur, SLU, Uppsala
Cecilia Rhodin
Leg. Veterinär
VMD, Dipl ECVN (neurologi), Specialist i hunden och kattens sjukdomar, Anicura Albano Djursjukhus, Danderyd, Sverige
Lena Pelander
Leg. Veterinär, VMD, DipECVIM-CA (internmedicin). Institutionen för kliniska vetenskaper, SLU, Uppsala.
Vi finns till för att du som verkar inom hälso- och sjukvård för djur ska utvecklas och bibehålla så hög kompetens som möjligt. Vi grundades av branschen och är 100% medlemsägda. Idag har vi över 200 medlemsföretag som är med och påverkar vårt kursutbud. Ett flertal av våra kurser är godkända av Jordbruksverket och Sveriges Veterinärförbund.
Kontaktinformation
Industrigatan 1C
734 30 Hallstahammar
Tel: 0220 291 30
Epost: info@vetabolaget.se
Telefontid: Vardagar 09.00-15.00
Här kan du läsa vår aktuella integritetspolicy.