fbpx

Guldugglan

Guldugglan 2024

Guldugglan – branschens förnämliga utmärkelse!

Här ser ni 2024 års pristagare.
Här kan du också se 2023 års pristagare och 2022 års pristagare.

Årets Rehab

Ann Essner

Ann Essner

Hon är en av pionjärerna i fysioterapi inom veterinärmedicin/rehabilitering för djur i Sverige och har varit verksam sedan 2002.

Hon är den första i Sverige att doktorera inom veterinärmedicin. Den senaste forskningen är kring sporthundar. Hennes engagemang både kliniskt, i utvecklingsarbete och i forskning är otroligt och tar aldrig slut.

Hon vill alltid lära sig mer i det specifika patientmötet, med kollegor och på kurs. Utöver detta engagerar hon sig ofta i andra och deras utveckling. Hon handleder både studenter kliniskt och i uppsatser. Hon är en föregångare och förebild till oss andra i arbetet som leg. fysioterapeut och förtjänar detta pris för att uppmärksamma hennes fantastiska prestationer och person.

Hon delar mer än gärna med sig av sin kompetens och erfarenhet och hjälper andra att specialisera sig. Hon brinner för forskning och utveckling inom ämnet, har en bred klinisk erfarenhet och besitter stor kompetens – helt enkelt en person som betytt och betyder mycket för fysioterapin/rehabiliteringen av djur i Sverige.”

Årets djurvårdare

Maja Nordin

Maja Nordin

Hon var med om introducering av CT i en av Norrlands största djursjukhus innan hon började jobba hos oss.

Hon utbildade och hjälpte personalen i alla frågor gällande CT med hennes otroliga kunskap och tålamod. Hennes nivå av röntgenteknik och hennes öga för avläsning av filmer överstiger hennes yrkesroll tydligt. Dessutom är hon en klippa när det gäller att organisera och förbättra vår nyöppnade klinik.

Hon tar ansvar för kundkommunikation, rutiner, marketing och kassasystemet. Hon är ärlig, noggrann och jobbar väldigt hård”.

Årets Djursjukskötare

Lina Toresson

Med ett otroligt engagemang tar hon sig an alla dagens utmaningar samtidigt som hon håller ordning och reda på sin personals välmående samt arbetsförmåga.

Hon har en bred och mångårig kompetens, arbetar på alla positioner i huset, kan hantera alla möjliga – och omöjliga – djur på ett säkert och stressfritt sätt. Hon är organiserad, kunnig, vänlig och engagerad.

Hon arbetar snabb, målmedvetet och noggrant. Finns inget djur stor eller litet som hon inte törs behandla och hon gör det alltid med ett leende på läpparna Ställer alltid upp, hjälper till på alla sätt och är en genuint snäll tjej som har hjärtat på rätta stället och med en oslagbar humor och smarthet!

Årets BMA

Veronika Wiklund

Veronika Wiklund

En fantastisk resurs på vår arbetsplats. Hon har alltid dörren till labb öppen för frågor och har vi kluriga fall hjälper hon oss vidare.

Hon är mycket engagerad i sitt arbete och vill varje dag leverera högsta kvalité till oss veterinärer och förstår vikten av en bra analys. Inget är omöjligt oavsett om det gäller blodprover, cytologier, bakterieodlingar eller annat så kan svaren vara avgörande för att hitta rätt diagnos och behandling för patienten.

Hennes arbete är ovärderligt för oss på ”golvet” och möjligheten till snabba svar med ett labb nära gör vårt jobb lättare och roligare varje dag då vi ofta kommer vidare i utredningarna på ett bra sätt.

Årets veterinär

Jenni Önneson Jones

En kvinna med gedigen kunskap som tålmodigt delar sina kunskaper med sina kollegor, guidar och undervisar i arbetet för att utveckla sin personal.

Brinner för djuren och pushar sina kollegor framåt för att utvecklas och bli ännu bättre veterinärer. Håller själv i internutbildning på arbetsplatsen där man går igenom olika case.

Hon är en fantastisk förebild och kollega som brinner för att vidareutveckla verksamheten och sina kollegor. Hon är som en levande uppslagsbok som finns här för oss andra när vi behöver stöttning eller rådgöra om svåra fall.

Hon har samlat kunskap och erfarenheter runt om i världen och delar med största generositet ut denna kunskap och lärdomar till sina intresserade veterinärkollegor på djursjukhuset.”

Årets utvecklare

Cecilia Klint

Cecilia Klint

Hon ser möjligheter där andra upplever hinder. Hon är ett proffs på att se förbättringsområden och med en motivation utöver det vanliga ser hon till att förändra verksamheten med både patienter och företagets bästa för ögonen.

Hon är inte bara en gulduggla utan hon är värd sin vikt i GULD.”

Årets medarbetare

Lotta Olsson

Hon har sedan hon blev veterinär jobbat 15 år med lantbruksdjur och därefter i drygt 10 år som lärare för djurvårdare. Nu har hon, sedan 6 månader tillbaka tagit sig ann utmaningen att arbeta som klinkveterinär.

Jag vill nominera henne för det sätt som hon tagit sig ann den här utmaningen. Hennes sätt att bemöta kollegor och djurägare som besöker oss skapar en miljö som är prestigelös och ger stort utrymme för lärande.

Hennes vilja att lösa varje utmaning i kombination med hennes förtroende ingivande sätt, inspirerar kollegor till att våga fråga och vilja lära och tänka nytt.

Hon visar att viljan att lära skapar arbetsglädje, stärker teamkänslan och öppnar upp för en patientsäkervård, när vi ber varandra om hjälp och hjälper varandra att utvecklas och lyckas.

Årets ledare

Beatrice Sahlin

Hon har en fantastisk förmåga att få människor att växa. Hon vänder på alla stenar för att hitta sätt att utveckla verksamheten med arbetsmiljön i fokus. Hennes positiva energi smittar av sig.

Hon blev anställd på företaget med en ny post som verksamhetschef. Hon antog utmaningen med bravur och passar som handen i handsken på kliniken. Hon är driven att lära sig, ser och stöttar alla medarbetare, är väldigt flexibel, kommer med nya idéer och ser nya vägar.

Hon är en trygg pelare och en otrolig glädjespridare

Årets administratör

Marie Björn Hansen

Hon är avdelningsansvarig och en väldigt uppskattad sådan. Förutom självklara egenskaper som att hon är klok, omtänksam och tar sig tid att lyssna har hon en unik förmåga att kunna lugna ner stämningen.

Hon har ingen klinisk bakgrund men lång erfarenhet inom företaget, har bra koll på verksamheten och hur sköterskornas kliniska arbete fungerar. Skulle man komma till henne ang ett kliniskt problem är hon noga med att ta reda på fakta så hon får rätt information och förutsättningar för att hitta en fungerande lösning.

Hon är en chef som man känner sig trygg med och har förtroende för. Och hon är värd att uppmärksammas utanför vår arbetsplats

Årets arbetsplats

Grästorps Veterinärklinik

För att främja välmående och mental hälsa har de infört ett stödsystem som inkluderar tillgång till en psykolog under arbetstid.

Chefen inser att livet ibland kan vara utmanande, och hon strävar efter att skapa en trygg plats där vi medarbetare kan söka stöd och vägledning när det behövs. Att erbjuda denna resurs under arbetstid är ett sätt för oss att se att chefen signalerar att: vi tar våra medarbetares välmående på allvar.

Vi har en arbetsmiljö som är mjuk, snäll, omtänksam men ändå med rak kommunikation. Vilket vi har märkt varit väldigt uppskattat och fungerar väldigt bra. De ser även till att alla medarbetare får åka på kurser om de vill, samt att de får möjlighet att vara delaktiga i klinikens utformning.

De bjuder in till ett öppet klimat där alla åsikter är välkomna, och detta för att kunna bygga en så bra arbetsmiljö som möjligt.